Valdelaguna


Dehesa Valdelaguna (Pesquera de Duero, Spanien)

Gården er drevet af José De Las Heras med omhu og dedikeret passion. 


Dehesa Valdelaguna skaber vinene Montelaguna på denne gård i den nord-østlige del af D.O. Ribera del Duero. Vi er nogle kilometer nord-vest for byen Pesquera de Duero op af bjergsiden til den store spanske højslette "La Meseta". Vingården ligger højt i forhold til mange andre gårde i Ribera del Duero. Alle marker ligger i mere end 900 meteres højde, hvilket giver et anderledens terroir end man ellers finder i Ribera del Duero.


José arbejder meget i markerne og forsøger altid at lave så få indgreb i vinkælderen som muligt. Montelaguna vinene er vine med stor personlighed og et markant genkendeligt terroir.


Dehesa Valdelaguna arbejder ligesom mange andre spanske vinbønder med egefade. José bruger 225 liters barricas af både amerikansk og fransk egetræ. Alle Montelaguna vine er modnet på egefade.


Et view fra bodegaet hos Dehesa Valdelaguna. Sammen med markerne og vineriet har José indrettet et lille smagerum flot dekoreret med masser af Montelaguna vin og traditionelle landbrugsredskaber.


"La Cupula de San Pedro" i byen Cuellar er bestemt et besøg værd, hvis man er i området omkring Pesquera de Duero. Besøg en kirke der er lavet om til café/bar. Det kan lyder noget sært men både stemningen og atmosfæren er absolut i top.

COPYRIGHT © 2013   |   ALL RIGHTS RESERVED