Hoz de Sualdea


Bodegas y Viñedos Hoz de Sualdea (Burgos, Spanien)

En ganske lille producent fra midten af D.O. Ribera Del Duero. Dette familie drevne bodega råder over 25 hektar Tinta del País (Tempranillo) og Cabernet Sauvignon drue stokke, hvor hovedparten af druerne naturligvis er Tinta del País.


Markerne består af gruset og sandet jord og vender alle mod syd. Dette giver et lavt udbytte men meget modne druer. Druerne gro enten fritstående (goblet) eller på den mere moderne "lysestage" måde kendt som Cordón Royat. Hvilken metode der foretrækkes afhænger af jorden beskaffenhed og markens placering. Høsten foretages manuelt og druerne sorteres inden vinificering for kun at bruge det bedste råmateriale. Til vinificeringen bruges der temperaturkontrollerede fermentations tanke og efterfølgende arbejdes der både med amerikansk og franske egefade.

Det hyggelige lille bodega hvor Hoz de Sualdea vinificerer deres vin.

Også hos Hoz de Sualdea bruges rustfri temperaturkontrollerede ståltanke til vinificeringen.

Under et af vores besøg hos Hoz de Sualdea var vi så heldige at blive inviteret på middag i deres lille "sommerhus". Helt ung lam, en specielt grov og krydret chorizo samt blodpølse med ris - alt grillet over kvas fra vinstokke. Retten smager fantastisk og er egnsretten over alle i det centrale Ribera Del Duero.

COPYRIGHT © 2013   |   ALL RIGHTS RESERVED