Covinca


Covinca (Longares, Spanien)

Covinca vinificere og dyrker druerne til deres vine under D.O. restriktioner fra D.O. Cariñena. Dette Denominacíon de Origen er Spaniens ældste næst efter Rioja. Covinca er et korporativ (andelsselskab) og vinificerer vin af ca. 1700 hektar druer. Disse druer kommer alle fra marker i D.O. Cariñena på den nord-østligste del af den spanske højslette La Meseta. Markerne ligger derfor i en gennemsnitshøjde på ca. 600 meter over havets overflade.


Covinca vinificerer vin af Mazuela, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Garnacha, Vidadillo, Vidaos, Macabeo og Chardonnay. Hovedparten af produktionen er baseret på Garnacha druen (39% af produktionen) efterfulgt af Tempranillo (25% af produktionen).

Covinca arbejder med både amerikanske og franske egefade men også med ungarnsk kastanjefade. Kastanjefade er dog kun i meget små serier.

En hver gammel spansk by prydes af et kirketårn. Et sådan findes også i Longares og dette har inspireret Covinca til at lave en serie vine opkaldt efter dette tårn - Torrelongares - Longares' tårn.

Covinca's viniri ligger blot 3 minutters kørsel udenfor Longares.

Også hos Covinca kombineres respekten for gamle traditioner med moderne teknologi. Covinca sætter en ære i at lave autentiske vine der efterlader et indtryk hos forbrugeren. I jagten på sådanne vine prioriteres både moderne teknologi som temperatur kontrollerede fermentationstanke samt erfaring og viden om, hvornår vinen bør høstes og hvordan de forskellige cuvée skal sammenstikkes.

COPYRIGHT © 2013   |   ALL RIGHTS RESERVED