Contra Malini


Contra Malini (Valpolicella Classico, Italien)

Fabio Tezza skaber på hans gård; Contra Malini alle de klassiske Valpolicella vine samt et par perler under IGT Rosso del Veronese klassifikationen.

Gården ligger i Marano di Valpolicella mellem byerne Valgatara og Marano i den nordlige del af Valpolicella Classico. Gården er på under 10 hektar totalt og vinene står primært på bjergsiderne. I denne del af Valpolicella er vi allerede på vej op i bjergene.


Gården er drevet og ejet af Tezza familien og har altid været en slægtsgård. Vinificering og bottling foretages af Fabio selv på gården.


Den klassiske tørring af druerne, hvor en stor del af druernes væske fordamper. Naturligvis en dyr proces da den mængde vin der kan produceres af høstudbyttet reduceres betragteligt, men til gengæld intensiveres aromaer og smag til en gudedrik, der er alle pengene værd.


Hos Contra Malini er egetræsfade også en naturlig del af vinificeringen. Fabio arbejder med en række forskellige størrelser af fade fra de franske barricas på 225 liter til store fade af slovakisk eg på flere hundrede liter.


Udsigten fra Contra Malini's gård i den nordlige del af Valpolicella Classico. Vi er så småt oppe i bjergene og det er også kun ca. 30% af deres jord, hvor der kan køres med minitraktor. Resten - det foregår via gå-ben!

COPYRIGHT © 2013   |   ALL RIGHTS RESERVED