Finca Caraballas


Finca las Caraballas (Rueda, Spanien)

Lidt udenfor byen Medina del Campo ligger gården "Finca las Caraballas". Vi er sydvest for Ribera del Duero og ikke langt fra floden Duero. Gården fokusere på Ruedas ubetingede kongedrue verdejo. Gården er tilmed 100% økologisk.

Udover verdejo dyrkes der en smule sauvignon blanc på de 60 hektar. Udbyttet er ekstremt lavt da jorden er meget mager - ofte under 2000 kilo per hektar.


Hos Caraballas er man meget dedikeret til at skabe vine der er i hamoni med naturen og udtrykker dets terroir så tydeligt som muligt. Økologi er et af de valg man har truffet men også biodiversitet samt dedikeret arbejde i markerne over hele året er blandt de absolut højeste prioriteter hos Finca Caraballas.


Caraballas vinificerer kun på 20.000 liters ståltanke. Fermentationen er temperaturreguleret og der bruges kun det naturgær der naturligt forefindes på druerne.

Den manglende industrigær faldt dog ikke i myndigheders smag, da de mener en egnsbestemt verdejo vin skal indeholde industrigær. Dette er Caraballas alt andet end enig i og er derfor blevet tvunget til at sælge deres vin under regulativet for Vino de la Tierra Castilla Y Leon. Det er ikke kun i Frankrig der er meget politik i klassificeringen af vin...


Udover vin er pistacienødder en vigtig del af gårdens produktion. Her ses de spæde topskud fra midt i foråret. Udover en naturlig indtægtskilde er pistacienødderne også med til at sikre en god biodiversitet i markerne så skadedyr bekæmpes naturligt.


Finca las Caraballas ønolog Esmeralda Garcia sammen med Ideal Vins udsendte medarbejder Jesper Laursen.

Esmeralda har lagt et formidabelt arbejde i at hjælpe det fantastiske høstmaterial til at blive til en udsøgt vin.

COPYRIGHT © 2013   |   ALL RIGHTS RESERVED