Dunviro


Dunviro (Calahorra, Spanien)

Dunviro er et mindre corporativ grundlagt i 1958 i Rioja Baja. Størstedelen af produktionen kommer fra Tempranillo druen men også Garnacha yder et betydeligt bidrag til produktionen. Udover disse to druetyper laves der vin på Viura (Macabeo) og Graciano.


Dunviro benytter både traditionelle og moderne teknikker til vinificeringen. F.eks. har Dunviro indenfor de sidste par år investeret i såkaldte Ganimede fermentations tanke. En speciel italiensk fermentionstank hvori kuldioxiden bruges til at omrøre vinen under den alkoholiske gæring. Derved bliver omrøring mere skånsom og druekerner flækkes ikke. Denne teknik bruges til at fremstille rose og hvidvine.

Etiketten har udviklet sig siden Dunviro første gang sendte vin på markedet. Denne del af Dunviro's historie er dog ikke noget der lægges i glemmebogen. Dunviro gør meget ud af, at huske på hvorfra de kommer og hvilke traditioner de har med sig.

Dunviro arbejder meget med fadlagring. Dette sker stort set altid på standard barricas (225 liter). Der arbejdes med fransk og amerikanske egefade.

Tapperiet i fulde omdrejninger. På linien ses Dunviro Tempranillo.

COPYRIGHT © 2013   |   ALL RIGHTS RESERVED