Le Calendre

 

Le Calendre (Valpolicella Classico, Italien)

Autentisk original producent i hjertet af Valpolicella Classico. Federico fremstiller her vine på bare små 4 hektar jord - og hvilke vine! Le Calendre er en ganske lille gård med eget vineri hvor traditioner, håndværk og kvalitet er i højsædet.

 

Der bliver dyrket de traditionelle Valpolicella druer på jorden: Corvinone, corvina, rondinella og molinara. Derudover har gården en ganske lille produktion af cabernet sauvignon. Gården producere en tør stille vin på druer der ikke er tørret. Derudover er der deres Valpolicella Classico hvor druerne for lov til at tørre i 10-12 dage. Amarone og Recioto bliver tørre i imponerende 110-120 dage. Le Calendre laver naturligvis også en Ripasso efter traditionelle metoder.

 

Alle vine fra Le Calendre er DOCG, DOC og IGT vine.

Løbende prøvesmagning af vinene igennem de forskellige stadier af vinificeringen er en vigtig del af arbejdet på vingården. Her ses Federico i gang med at tage en prøve at et stort traditionelt fad.

Gården synes ikke af meget, men det er her at der bliver lavet fantastisk vin. Heldigvis er det ikke størrelsen på gården der bestemmer størrelsen på vinens kvalitet!

Tørring af druerne er et vigtigt element i at lave vin i Valpolicella. Manual høst af druerne og en lang tørring er vigtige grundsten i Le Calendres filosofi omkring at skabe topkvalitets vin.

COPYRIGHT © 2013 | ALL RIGHTS RESERVED